Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 24.11. 2024
Dnes má svátek Emílie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Biopotraviny - Co jsou mýty a co pravda?

Biopotraviny - Co jsou mýty a co pravda?
25. 06. 2010 Škola vaření
Biopotraviny sice obsahují méně chemických kontaminantů (u ostatních potravin je obsah kontaminantů, až na nepatrné výjimky v řádu desetin procenta, podlimitní a tudíž zdraví neohrožující),  …více»

Maso - Co jsou mýty a co pravda?

Maso - Co jsou mýty a co pravda?
23. 06. 2010 Škola vaření
Maso je nejvýznamnějším zdrojem dobře využitelného železa a zinku, některých vitaminů a dalších důležitých látek (např. koenzym Q10). Odborníci doporučují jako optimální denní dávku masa 120 g.  …více»

Mléko – slovníček pojmů

Mléko – slovníček pojmů
18. 06. 2010 Škola vaření
Pasterizace je způsob tepelné úpravy při zpracovaní mléka, označený podle francouzského chemika a bakteriologa Louise Pasteura, který se zabýval účinky tepla při ničení choroboplodných zárodků.  …více»

Jak chutná Moravskoslezský kraj

Jak chutná Moravskoslezský kraj
14. 06. 2010 Škola vaření
Tradiční kuchyně Moravskozslezského kraje je ve svém základu ovlivněna mnoha vlivy; počínaje časy Rakousko-uherska, přes kuchyni židovskou, polskou a německou a konče jídly polskými. Typickým  …více»

Kořenová zelenina – známá i neznámá

Kořenová zelenina – známá i neznámá
13. 06. 2010 Škola vaření
„Kořenová zelenina? To znám!“, nadšeně jásá kamarádka Zuzka, když jsem se při kafíčku prořekla, o čem bych chtěla psát. „To je mrkev petržel, celer…“ jmenuje mi. „A taky ředkev, pastiňák, ředkvička…“  …více»
 

Mléko z mlékomatů je nejspíš dočasný hit

Mléko z mlékomatů je nejspíš dočasný hit
10. 06. 2010 Škola vaření
Mléko z mlékomatů je nejspíš jen dočasná móda, která souvisí s poptávkou po čerstvých potravinách. Konzumace nepasterizovaného mléka není bezpečná, mléko by se mělo vždy tepelně ošetřit. To je  …více»

Kustovnice neboli Goji

Kustovnice neboli Goji
29. 05. 2010 Škola vaření
Nedávno jsem se seznámila s pro mě novou pochutinou Goji (čti godži) a zároveň jsem se dozvěděla, že je to v podstatě zázrak. No ne, teď vážně. Většina výrobců i prodejců je ochotna napsat na produkt …více»

Konzumovat neošetřené mléko je riziko

Konzumovat neošetřené mléko je riziko
26. 05. 2010 Škola vaření
Zdravotní problémy hrozí zejména dětem, těhotným a kojícím ženám, a mohou být častější s nástupem teplého počasí. Ačkoliv si 72 % Čechů myslí, že čerstvě nadojené mléko je nejzdravější, odborníci  …více»

Co všechno do čínských jídel patří aneb pár slov o surovinách a pochutinách

Co všechno do čínských jídel patří aneb pár slov o surovinách a pochutinách
20. 05. 2010 Škola vaření
I když vám to tak nepřijde, Číňané úplně všechno nejedí. Ohrnou nos třeba nad knedlíky, rostlinnými oleji, mlékem a mléčnými výrobky, máslem či sýry. Ale i tak v porovnání s naší kuchyní …více»

Pít či nepít mléko z mlékomatů?

Pít či nepít mléko z mlékomatů?
15. 05. 2010 Škola vaření
Prodej mléka z mlékomatů má údajně zlepšit odbyt mléka a jeho ceny. Cílem této myšlenky je také reagovat na poptávku spotřebitelů po přírodních a čerstvých potravinách. Podle výzkumu z roku 2008 si …více»
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !