Květina Vánoc - Vánoční hvězda | Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Vánočka - nejoblíbenější recepty | Hrajte s námi SUDOKU online ! |
25. 06. 2010 Škola vaření
Biopotraviny sice obsahují méně chemických kontaminantů (u ostatních potravin je obsah kontaminantů, až na nepatrné výjimky v řádu desetin procenta, podlimitní a tudíž zdraví neohrožující), …více»
|
23. 06. 2010 Škola vaření
Maso je nejvýznamnějším zdrojem dobře využitelného železa a zinku, některých vitaminů a dalších důležitých látek (např. koenzym Q10). Odborníci doporučují jako optimální denní dávku masa 120 g. …více»
|
18. 06. 2010 Škola vaření
Pasterizace je způsob tepelné úpravy při zpracovaní mléka, označený podle francouzského chemika a bakteriologa Louise Pasteura, který se zabýval účinky tepla při ničení choroboplodných zárodků. …více»
|
14. 06. 2010 Škola vaření
Tradiční kuchyně Moravskozslezského kraje je ve svém základu ovlivněna mnoha vlivy; počínaje časy Rakousko-uherska, přes kuchyni židovskou, polskou a německou a konče jídly polskými. Typickým …více»
|
13. 06. 2010 Škola vaření
„Kořenová zelenina? To znám!“, nadšeně jásá kamarádka Zuzka, když jsem se při kafíčku prořekla, o čem bych chtěla psát. „To je mrkev petržel, celer…“ jmenuje mi. „A taky ředkev, pastiňák, ředkvička…“ …více»
|
10. 06. 2010 Škola vaření
Mléko z mlékomatů je nejspíš jen dočasná móda, která souvisí s poptávkou po čerstvých potravinách. Konzumace nepasterizovaného mléka není bezpečná, mléko by se mělo vždy tepelně ošetřit. To je …více»
|
29. 05. 2010 Škola vaření
Nedávno jsem se seznámila s pro mě novou pochutinou Goji (čti godži) a zároveň jsem se dozvěděla, že je to v podstatě zázrak. No ne, teď vážně. Většina výrobců i prodejců je ochotna napsat na produkt …více»
|
26. 05. 2010 Škola vaření
Zdravotní problémy hrozí zejména dětem, těhotným a kojícím ženám, a mohou být častější s nástupem teplého počasí. Ačkoliv si 72 % Čechů myslí, že čerstvě nadojené mléko je nejzdravější, odborníci …více»
|
20. 05. 2010 Škola vaření
I když vám to tak nepřijde, Číňané úplně všechno nejedí. Ohrnou nos třeba nad knedlíky, rostlinnými oleji, mlékem a mléčnými výrobky, máslem či sýry. Ale i tak v porovnání s naší kuchyní …více»
|
15. 05. 2010 Škola vaření
Prodej mléka z mlékomatů má údajně zlepšit odbyt mléka a jeho ceny. Cílem této myšlenky je také reagovat na poptávku spotřebitelů po přírodních a čerstvých potravinách. Podle výzkumu z roku 2008 si …více»
|
Soutěž o Haribo Adventní kalendáře. |
Soutěž o přípravky Naturevia, díky nimž zaženete podzimní splíny. |
Soutěž o ručně malované vánoční ozdoby sklárny Koulier. |
Soutěž o knižní novinky Stále hratelná a Ženění Jakuba Koháka. |
Vyhrajte Kroniku našich Vánoc pro uchování svátečních okamžiků. |
Vyhrajte balíček čisticích prostředků od značky iPlody. |