![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
20. 07. 2010 Škola vaření
Artyčok není naší klasickou „domácí zeleninou“, nicméně se nedá říct, že by byl v našich zeměpisných šířkách extrémně neznámý. Víte však k čemu všemu se tato zelenina hodí, jak se upravuje, kde roste …více»
|
![]() |
15. 07. 2010 Škola vaření
Šťovík zná ze svých dětských let snad každý z nás! Nic tak nezkřiví ústa jako silný stonek šťovíku kyselého! A jak blahodárně působí žvýkání jeho listů při pocitu přeplněného žaludku! Šťovík zná ze …více»
|
![]() |
10. 07. 2010 Škola vaření
Pokud byste se někdy náhodou dostaly do Indie a chtěly si od nějakého místního domorodce objednat šálek čaje, vystačili byste si jen s jedním slovem – čaj. Čaj je prostě čaj. V Indii se to sice píše …více»
|
![]() |
8. 07. 2010 Škola vaření
Tepelně neošetřené mléko může obsahovat choroboplodné zárodky, je proto třeba jej před konzumací správně tepelně upravit. U trvanlivého a pasterizovaného mléka je garantováno, že je bezpečné …více»
|
![]() |
2. 07. 2010 Škola vaření
Původní zemí čokolády je Mexiko. V roce 1502 věnoval Kryštof Kolumbus několik kakaových bobů španělskému králi, ale čokoláda si získala oblibu až časem, první tuhou čokoládu vyrobili Španělé. Švýcaři …více»
|
![]() |
1. 07. 2010 Škola vaření
Po otevření balíčku s kávou nasypte do stroje či mlýnku jen takové množství, které se chystáte v kratší době zkonzumovat. Zbytek kávy uskladněte v dobře těsnící dóze. Kávu vždy skladujte pokud možno …více»
|
![]() |
1. 07. 2010 Škola vaření
Tuky jsou důležitou součástí jídelníčku a měly by tvořit 30-35 % denního doporučeného příjmu energie, tj. 60 – 80 g tuku za den podle věku a fyzické aktivity. Spolu s bílkovinami a sacharidy …více»
|
![]() |
25. 06. 2010 Škola vaření
Biopotraviny sice obsahují méně chemických kontaminantů (u ostatních potravin je obsah kontaminantů, až na nepatrné výjimky v řádu desetin procenta, podlimitní a tudíž zdraví neohrožující), …více»
|
![]() |
23. 06. 2010 Škola vaření
Maso je nejvýznamnějším zdrojem dobře využitelného železa a zinku, některých vitaminů a dalších důležitých látek (např. koenzym Q10). Odborníci doporučují jako optimální denní dávku masa 120 g. …více»
|
![]() |
18. 06. 2010 Škola vaření
Pasterizace je způsob tepelné úpravy při zpracovaní mléka, označený podle francouzského chemika a bakteriologa Louise Pasteura, který se zabýval účinky tepla při ničení choroboplodných zárodků. …více»
|
Vyhrajte deník miminka Mé první roky pro uchování zásadních okamžiků. |
![]() |
Soutěž o pivovarské kvasnice Pangamin s vitamíny B odpuzující klíšťata. |
![]() |
Soutěž o roztomilé dětské spacáky od prodejen LIDL. |
![]() |
Soutěž o přípravky Naturevia pro namáhané oči a vynechávající paměť |
![]() |
SOUTĚŽ o 3 výtisky knížky Láska na všech tlapkách! |
![]() |