Postup přípravy receptu Slepičí vývar s játrovými knedlíčky:
Slepici omyjeme, vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou. osolíme, přidáme koření, kousek oloupaného zázvoru, omytý libeček, omytou cibuli i se slupkou a uvedeme k varu. Ztlumíme plamen a vaříme mírným varem, tzv. táhnutím, 2 hodiny, až je slepice měkká Zeleninu omyjeme, překrojíme na větší kusy a přidáme do polévky necelou hodinu před koncem varu, pórek až těsně před dovařením. hotový vývar přecedíme a dochutíme solí a pepřem. Dobu varu můžeme zkrátit vařením v tlakovém hrnci. Uvařenou kořenovou zeleninu nakrájíme a vložíme společně s uvařenými játrovými knedlíčky do scezeného vroucího vývaru. Podáváme s usekanou pažitkou.
Příprava knedlíčků: Očištěná játra, namočenou a vymačkanou housku jemně umeleme na masovém strojku nebo rozmixujeme, přidáme sekanou cibuli, utřený česnek, vejce. Ochutíme majoránkou, solí a mletým pepřem, dobře promícháme a zahustíme podle potřeby strouhankou. Z játrového těsta vyválíme na strouhankou nebo moukou posypané ploše válečky, rozdělíme je na stejné dílky a v dlaních tvoříme malé knedlíčky. Vkládáme je do vařící osolené vody nebo části vroucího vývaru, vaříme asi 5 minut a vyjmeme cedníkem, zchladíme krátce ve studené vodě a vkládáme do polévky.
Fotky receptu Slepičí vývar s játrovými knedlíčky:
Fotky vložil: MichelePrg,Mangovka,BADAČA,Ježíšek,Natural