Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Štika s jemnou omáčkou:
600 g filetu ze štiky
| 2 vejce
| 50 ml mléka
| 80 g strouhanky
| sladká paprika
| oregáno
| tymián, šalvěj, sušený česnek, chilli, majoránka, bílý pepř
| olej na smažení
| OMÁČKA:
| 50 g hladké mouky
| 50 g másla
| 120 ml kuřecího vývaru
| 100 ml smetany
| 100 ml sektu
| sůl
Postup přípravy receptu Štika s jemnou omáčkou:
Rybí filé ze štiky nakrájíme na porce a osušíme v utěrce.
Porce ryby obalíme v mouce, mléku rozšlehaném s vejci a nakonec ve strouhance, do které jsme přidali všechno koření.
V menším kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem a vaříme asi 20 min. Na závěr přidáme sekt a zjemníme smetanou.
Rybu pomalu smažíme v oleji a podáváme s omáčkou.
Fotky receptu Štika s jemnou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!