Použité suroviny receptu Svatební šumavské koláče:
1000 g mouky
| 300 g másla
| 160 g cukru
| 10 žloutků
| z 5 bílků sníh
| 100 g droždí
| 0,25 l mléka
| 1 vanilka
| 1 lžíce oleje
| 2-3 lžíce rumu
| 1 kávová lžička soli, citr.kůra
Postup přípravy receptu Svatební šumavské koláče:
Z asi 0,05 l mléka, lžičky cukru a droždí zaděláme kvásek. V míse utřeme do pěny máslo, cukr a žloutky. Postupně přidáme ostatní přísady a důkladně vypracujeme ve vláčné těsto. Necháme kynout. Zkynuté těsto odvážíme po 14 dkg, uděláme bochýnky a dáme na vymaštěný plech na chvíli kynout. Vymačkáme tvar koláče se slabým okrajem a zdobíme trubičkou různými náplněmi. Nakonec ozdobíme nakrájenými spařenými mandlemi a rozinkami. Z dávky vyjde asi 16 koláčů.
Fotky receptu Svatební šumavské koláče:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!