Použité suroviny receptu Treska zapečená s majonézou:
400 g porcovaná treska
| 2 lžíce sekaná petrželka
| 1 ks cibule (střední)
| 2 lžíce strouhanka
| 25 g eidam
| na potření:
| 150 g majonéza
| podle chuti: mletý černý pepř a sůl
Postup přípravy receptu Treska zapečená s majonézou:
Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. Sýr nastrouháme najemno.
Tresku osolíme, opepříme a vložíme do máslem vymazaného pekáčku. Tresčí maso poklademe kolečky cibule, posypeme petrželkou a nakonec pomažeme majonézou.
Rybu dáme do trouby a pečeme zhruba při 175 °C asi 20 minut. Poté zapečenou tresku posypeme strouhankou a najemno nastrouhaným sýrem a pečeme ještě dalších 5 minut.
K tresce s majonézou se výborně hodí brambory či bramborová kaše a samozřejmostí je i pestrá zeleninová obloha.
Fotky receptu Treska zapečená s majonézou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!