Použité suroviny receptu Tuňák s pomerančovou omáčkou:
600 g filet tuňáka
| 2 pomeranče
| 3 šalotky nebo 4 lahůdkové cibulky
| 0,1 l bílé víno
| 0,05 l suchého vermutu
| 2 polévkové lžíce olivového oleje
| sůl, mletý bílý pepř
| 50 g čerstvého másla
| kudrnka
Postup přípravy receptu Tuňák s pomerančovou omáčkou:
Filety z ryby osolíme a opepříme bílým pepřem. Na pánvi rozpálíme olivový olej a filety z prudka opékáme. Po obrácení přidáme k rybě nakrájenou šalotku nebo cibulku, pouze zpěníme a podlijeme vermutem a vínem.
Šťávu ze dvou pomerančů přidáme na pánev a lehce strouhneme i trochu pomerančové kůry. Rybu vyjmeme a dáme na předehřáty talíř. Omáčku zredukujeme a přidáme čerstvé máslo, které nám omáčku lehce zahustí, dosolíme a přelijeme omáčkou připravenou rybu. Sypeme nasekanou kudrnkou.
Jako přílohu volíme bramborovou kaši s přídavkem pórku nebo smetanové celerové brambory. V kombinaci se sklenkou dobře vychlazeného růžového vína je tento rybí pokrm lahůdkou.
Fotky receptu Tuňák s pomerančovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!