cca + - 1kg vepřové plece
| 3 bobkové listy
| 3-špetka tymiánu
| 3-špetka nového koření
| 0,25-0,5l veltlínského zeleného suchého vína
| pár lžiček polotučné hořčice
| dochutit sůl pepř
| 1 cibulka
| trochu mouky (haldké)
| 1 šlehačka
| 1/2 masoxu
| 2 lžíce másla
Postup přípravy receptu Výborné vepřové na víně:
Vepřové maso omyjeme. Cibuli nakrájíme na jemno a vložíme do pekáčku s máslem, vínem a mosoxem. Vepřové maso posolíme, potřeme hořčicí, opepříme a přidáme všechny bylinky na maso i na cibulku (můžeme vložit i jeden rozlisovaný česnek) dáme péct. Přidáme trochu vody zaprášenou hl. moukou a podlijeme ...ke konci přilejeme šlehačku a necháme rychle povařit. Podáváme s rýží či těstovinami.
Tento recept jsem vymyslela a musím říct, že celé naší rodině velice chutnal.
Fotky receptu Výborné vepřové na víně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!