![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
7. 03. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kompot z loupaných švestek: Vodu s cukrem krátce povaříme. Švestky ponoříme po částech do vroucí vody, jakmile začne slupka praskat, vyjmeme je a vložíme do studené vody. Po vychlazení je oloupeme. Švestky narovnáme do sklenic, ... …více»
|
![]() |
7. 03. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Míchaný kompot: Vodu s cukrem krátce povaříme. Hrušky a jablka oloupeme, nakrájíme a zbavíme jádřinců. Broskve oloupme a odstraníme pecky. Švestky propícháme párátkem. Ovoce klademe do sklenic po vrstvách, zalijeme t ... …více»
|
![]() |
7. 03. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kompot z jahod: Vodu s cukrem krátce povaříme. Jahody naskládáme do sklenic, zalijeme je nálevem nebo zasypeme cukrem a zalijeme převařenou vodou. Sklenice uzavřeme a sterilujeme 20 minut při teplotě 85 stupňů. ... ... …více»
|
![]() |
7. 03. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kompot z mirabelek: Vodu s cukrem krátce převaříme. Ovoce narovnáme do sklenice, zalijeme teplým nálevem nebo zasypeme cukrem, zalijeme teplou převařenou vodou a přidáme kousek vanilky. Sklenice uzavřeme a sterilujeme 20 ... …více»
|
![]() |
7. 03. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Broskve ve vinném nálevu: Vodu s cukrem krátce převaříme. Odstavíme, přidáme bílé víno a citronovou šťávu. Spařené broskve oloupeme, rozpůlíme je, vyjmeme pecky a skládáme do sklenic řeznou plochou dolů. Zalijeme je teplým nál ... …více»
|
![]() |
7. 03. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Broskvový kompot: Vody s cukrem krátce převaříme. Spařené broskve oloupeme, vyjmeme pecky a skládáme do sklenic řeznou plochou dolů. Zalijeme teplým nálevem nebo zasypeme cukrem a zalijeme je teplou převařenou vodou. S ... …více»
|
![]() |
7. 03. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kompot z meruněk: Vodu s cukrem krátce převaříme. Meruňky propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Rozpůlíme je, zbavíme pecek a ponoříme do vody okyselené kyselinou citronovou, aby nezhnědly. Vyjmeme je a nech ... …více»
|
![]() |
7. 03. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Čatní z červeného rybízu a červené cibule : Cibuli a papriku promíchejte s olejem a potom osmahněte na rozpálené pánvi. Zelenina by měla zvláčnět a trochu chytit barvu; trvá to zhruba 5 minut. Vyjměte z pánve a dejte stranou.
2. Chilli, česnek ... …více»
|
![]() |
6. 03. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Švestky s rumem: Do rendlíku dáme rozvařit cukr s vodou. Do vařícího dáváme po částach švestky, a jakmile maličko puknou, ihned vyndáme a zchladíme.
Narovnáne je do okurkové láhve, nebo patentnich sklenic. Zalijeme š ... …více»
|
![]() |
6. 03. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Česneková pasta s Omegou: Česnek nameleme najemno a promícháme se solí.
Tuk rozpustíme - nesmí se vařit! - a vmícháme česnek.
Ještě horké plníme do přesnídávkových skleniček vypláchnutých horkou vodou a uzavřeme.
Množství ... …více»
|