![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
6. 03. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Meruňková marmeláda: Pokrájená rajčata a jablka podusíme. Pak propasírujeme, nejlépe na lisu na ovoce. Přidáme cukr a vanilkový cukr, vaříme do zhoustnutí. Těsně před tím, než začneme plnit vyvařené sklenice, vmícháme šťá ... …více»
|
![]() |
5. 03. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dobrota na topinky: Směs očištěných paprik, rajčat, cibulí, česneku spolu s feferonkami umeleme a 2 hodiny vaříme. Poté přidáme sáček Deka a vaříme dalších 30 minut. Ochutíme pepřem. Masové konzervy umeleme a vaříme půl ... …více»
|
![]() |
5. 03. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Cuketová čalamáda: Cuketu oloupeme, zbavíme jádřinců a nahrubo nastrouháme. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme cuketu a osmažíme. Přidáme koření, omáčky, česnek nakrájený na plátky a papriky nakrájené ... ... …více»
|
![]() |
5. 03. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Cuketa jako matesy: Cuketu nakrájíme na tenké plátky a smícháme s cibulí, kterou nakrájíme na kolečka, dále přidáme cukr, sůl a mletý pepř a vše pořádně promícháme a nejméně 3 hod. necháme odležet.
Po odležení začneme p ... …více»
|
![]() |
5. 03. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Citrusový curd v mikrovlnce : Pořádně našleháme vejce a žloutek s cukrem ve 2 litrové mikrovlnkové nádobě. Za dalšího šlehání postupně přidáváme citronovou šťávu. Přidáme máslo.
Vlníme nepřikryté na 50%, asi 7-10 minut (nebo doku ... …více»
|
![]() |
5. 03. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Celoroční kvašáky: Nachystáme si sklenice ( nejlepší jsou 0,7 l). Do sklenic naložíme okurky, nejlépe rozkrojené na polovinu a proložíme je koprem. Je dobře taky použít hodně malé cukety, které taky rozkrojíme a dáme je ... …více»
|
![]() |
5. 03. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bezvadné nesterilizované čalamádové zelí: Postrouháme zelí (strouhám to na kuchyňském robotu), prosolíme 5 KL soli.
Ocet, cukr, olej deko rozehřát (aby nebylo vroucí) a nalijeme do postrouhaného zelí.
Všechno dobře rukama promícháme, ze ... …více»
|
![]() |
5. 03. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bezinky jako borůvky: Jablka dobře opereme, rozvaříme, prolisujeme a ještě povaříme, přidáme bezinkové bobulky a dále vaříme. Do rozvařeného džemu vmícháme krystalový cukr, vaříme ještě asi 10 minut a zkoušíme, zda džem ji ... …více»
|
![]() |
5. 03. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bezinkový džem s ostružinami : Bezinky opereme, odstopkujeme, přidáme ostružiny, podlijeme malým množstvím vody a vaříme, dokud vše nezměkne. Přes jemné síto propasírujeme na protlak. Protlak vaříme v odkryté, velmi široké nádobě a ... …více»
|
![]() |
5. 03. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bezinkový džem s jablky: Vybíráme dobře vyzrálé bezinky, které opereme, otrháme. Asi 100 g bobulí dáme stranou.
Zbylé bobule vaříme podlité malým množstvím vody, dokud nezměknou. Na sítě je propasírujeme na protlak. Jablka n ... …více»
|