Použité suroviny receptu Žloutkové řezy pro mlsaly:
5 ks vajec
| 100 g moučkového cukru
| 1 ks vanilkového cukru
| 100 g polohrubé mouky
| 1 ks kypřícího prášku
| 2 lžíce kakaa
| 50 ml oleje
| tuk a hrubá mouka na formu
| Krém:
| 200 ml mléka
| 2 lžíce hladké mouky
| 1 ks vanilkového cukru
| 5 ks žloutků
| 250 g másla
| Na sníh:
| 5 ks bílků
| 300 g moučkového cukru
| čokoládové hoblinky
Postup přípravy receptu Žloutkové řezy pro mlsaly:
Žloutky vyšlehejte s veškerým cukrem do pěny. Z bílků ušlehejte pevný sníh. Obě hmoty lehce spojte a přidejte mouku s kypřicím práškem a kakaem. Vmíchejte olej.
Těsto rozetřete do vymazaného a vysypaného pekáčku a pečte v troubě při 200 °C asi 40 minut.
Z mléka a mouky uvařte kaši, odstavte a vmíchejte cukr se žloutky. Kaši nechte vychladnout a šlehejte ji. Přitom pridávejte máslo. Krém rozetřete na korpus.
Bílky s cukrem vyšlehejte nad párou na sníh. Rozetřete na ztuhlý krém a ozdobte čokoládou. Hotový moučník nakrájejte na řezy.