Postup přípravy receptu Bažant plněný pečený po ardensku:
Nejprve si připravíme nádivku; všechny ingredience lehce promícháme a pak použijeme k plnění bažanta.
Připraveného, očištěného bažanta opláchneme, uvnitř i navrch osolíme, prsa a stehna protáhneme na proužky nakrájenou slaninou, břišní dutinu naplníme připravenou nádivkou, zašijeme a svážeme.
V hrnci rozpustíme máslo, do něho vložíme bažanta prsy dolů, přidáme divoké koření, podlijeme vývarem, vložíme do trouby a pečeme doměkka, to trvá 1 až 1,5 hodiny.
Během pečení bažanta obrátíme a přeléváme vypečenou šťávou, ke které podle potřeby přiléváme vývar.
Upečeného bažanta opatrně nožem rozkrojíme na 4 díly, upravíme na talíře a přelijeme lanýžovou omáčkou, do které jsme přimíchali částečně vydušenou šťávu z upečeného bažanta.