Vložil: | admin |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Boloňské nudle:
400 g široké nudle
| 200 g mleté maso
| 50 g slanina
| 1 ks mrkev
| 0,5 ks celer menší
| 1 ks cibule
| 3 ks česnek - stroužky
| 20 g houby sušené
| 1 lžíce kečup
| 3 lžíce šlehačka
| 40 g máslo
| 200 g sýr tvrdý
| sůl, pepř
Postup přípravy receptu Boloňské nudle:
Slaninu rozkrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme nastrouhanou mrkev a celer, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a osmahneme. Přidáme maso a za stálého míchání opečeme. Houby uvaříme doměkka, scedíme a nakrájíme nadrobno. Přidáme k masové směsi, podlijeme vývarem z hub, osolíme, opepříme a pomalu dusíme asi 40 minut. Ke konci dušení přidáme kečup a šlehačku.
Uvařené nudle přeléváme omáčkou. Boloňské nudle sypeme strouhaným sýrem.
Fotky receptu Boloňské nudle:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!