Vložil: | admin |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Bramborová musaka:
800 g brambory
| 300 ml mléko
| 1 lžíce polohrubá mouka
| 1 ks cibule
| 2 ks vejce
| olej dle potřeby
| 400 g mleté maso
| sůl, pepř podle chuti
| máslo na vymazání
Postup přípravy receptu Bramborová musaka:
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Na oleji zpěníme oloupanou, drobně nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a za stálého míchání ho opečeme, osolíme a opepříme.
Do vymazané zapékací mísy nebo pekáčku urovnáme polovinu brambor, poklademe masovou směsí, nahoru urovnáme zbytek brambor a osolíme je. Brambory pokapeme olejem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.
Pak je zalijeme směsí: mléko rozšelháme se žloutky, moukou a solí, lehce vmícháme tuhý sníh z bílků a vše pečeme ještě asi 30 minut.
Bramborová musaka se podává se zeleninovým salátem nebo kompotem.
Fotky receptu Bramborová musaka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!