Postup přípravy receptu Ďábelské masové koule:
Ve větší míse smícháme mleté maso s cibulí pokrájenou na kostičky, přidáme vejce, strouhanku, podušené houby, nasekanou petrželku, osolíme, opepříme a důkladně vše promícháme. Ze směsi tvarujeme středně velké koule a skládáme je do tukem vymazané zapékací mísy, nebo pekáčku. Pečeme v troubě při teplotě 170 st. C asi 40 minut. Můžeme je také smažit na pánvi v rozpáleném tuku, v tom případě budou mít křupavější kůrčičku. Ďábelské masové koule na talíři přelijeme studenou ďábelskou omáčkou - tu si připravíme smícháním majonézy, kečupu, pokrájené cibule, okurek, strouhaného křenu a smetany.
Nejlepší přílohou k ďábelským masovým koulím budou brambory s kouskem másla.