Postup přípravy receptu Domácí taštičky s masem a žampióny:
Maso z vepřové krkovice umeleme. Česnek prolisujeme. Žampiony jemně usekáme. Maso vložíme do mísy, promícháme s česnekem, solí, pepřem, žampióny, petrželkou a vše spojíme vejcem. Necháme v chladu rozležet.
Z mouky se špetkou soli, vajec, oleje a vody vypracujeme hladké nelepivé nudlové těsto, které rozválíme na plát asi 2 mm vysoký. Z těsta vykrajujeme kolečka o průměru asi 8cm, na která klademe asi lžičku masové náplně. V polovině je přehneme a pevně spojíme prsty.
Naplněné taštičky vkládáme do většího množství vroucí, osolené vody a vaříme přibližně 15 minut. Potom je scedíme, necháme okapat a omastíme větším množstvím oleje.
Pánev necháme rozpálit a omaštěné taštičky na ní zprudka a krátce orestujeme.