Vložil: | piskotik |
Porcí: | 8 |
Doba přípravy: | 120 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 44 |
|
|
Použité suroviny receptu Francouzské brambory ze syrových brambor:
1,5 kg syrových brambor
| 300 - 400 g měkkého salámu ( gothaj )
| 1 velká cibule
| sůl, pepř a sladká paprika dle vlastní chuti
| 6 stroužků česneku
| trocha kečupu
| 3 vejce
| sádlo
Postup přípravy receptu Francouzské brambory ze syrových brambor:
Syrové oškrábané a na plátky nakrájené brambory vložíme do vymazané zapíkací mísy. Brambory osolíme, opepříme a posypeme sladkou paprikou. Další vrstvu tvoří na kostičky nakrájená cibule a na kostičky nakrájený salám. To pokapeme kečupem a přidáme zlisovaný česnek ( nebo na kostičky nakrájený ). Pak znovu dáme brambory, které okořeníme, na ně cibuli, salám, kečup a česnek. Takto pokračujem dokud nám budou zbývat suroviny. Objednu vrstvu se ještě přidá trochu oleje nebo sádla. Poslední vrstvu tvoří brambory, které osolíme, opepříme a mírně popaprikujeme. Na vrch dáme opět trochu sádla. Vložíme do trouby na 200°C přibližně na 1.5 hodiny. Před vyndáním ještě v hrnečku rozšleháme vejce a vlijem na brambory a promícháme a necháme zapíct. Výborná je bramborům červená řepa nebo okurky.
Fotky receptu Francouzské brambory ze syrových brambor:
Fotky vložil: piskotik,johny,uschi3,Marci7,damami,kozaroza