Použité suroviny receptu Grilované vepřové se šalvějí:
80 g sušené šunky (pršutu)
| šťáva a nastrouhaná kůra ze 3 citronů
| 3 lžíce lístků šalvěje
| sůl a pepř na dochucení
| 3 vepřové panenky, každá o váze350 gramů (větší překrojte na špalíčky)
| olej na potření masa
| 50 g másla, nakrájeného na tenké plátky
Postup přípravy receptu Grilované vepřové se šalvějí:
V robotu prošlehejte pršut, kůru ze všech tří citronů a šťávu jen z jedné poloviny citronu, nasekanou šalvěj (kromě několika lístků na ozdobu), sůl a pepř tak, aby se vytvořila hustá pasta. Zbytek citronů si nechte stranou. Panenky podélně rozřízněte, ale ne úplně. Maso rozevřete jako křídla a lehce rozklepejte.
Každý kousek na povrchu asi desetkrát nařízněte (do tří čtvrtin). Do zářezů vetřete připravenou pastu. Potřete olejem. Grilujte z každé strany šest až osm minut, dokud panenky nejsou měkké a propečené. Přemístěte je na velký servírovací talíř a ještě horké poklaďte plátky másla. Poté na maso vymačkejte šťávu ze zbylých citronů. Ozdobte lístky šalvěje a podávejte
Fotky receptu Grilované vepřové se šalvějí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!