MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 12.05. 2024
Dnes má svátek Pankrác
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Italské lasagne

fotka Italské lasagne
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 100 min
Hodnocení:  +++++++___
Počet hodnocení: 385

Použité suroviny receptu Italské lasagne:

35 dkg polohrubá mouka  | 3 ks vejce  | 1 lžička olej  |  náplň:  | 30 dkg mleté maso (hovězí i vepřové)  | 1 lžíce olivový olej  | 1 ks cibule a mrkev  | 1/4 ks celer  | 5 stroužků česnek  | 2 dcl červené víno  | 10 dkg rajčatový protlak  | podle chuti: tymián, sůl, pepř  |  bešamelová omáčka:  | 3 dkg máslo  | 3 dkg hladká mouka  | 1/4 l sladká smetana  |  mletý muškátový květ  | 6 dkg strouhaný parmezán  |  sůl, bílý mletý pepř

Postup přípravy receptu Italské lasagne:

Nudlové těsto:

Z mouky, vajec a oleje vypracujeme nudlové těsto a přikryté mokrou utěrkou ho necháme asi 30 minut odpočinout.

Potom ho rozdělíme na 3 díly a z každého vyválíme na pomoučeném vále tenkou placku. Oschlé placky nakrájíme na čtverce o velikosti cca 8x8 cm a uvaříme je ve slané vodě. Uvařené a propláchnuté necháme okapat.



Náplň:

Na pánev dáme olej, na něm zpěníme na jemno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Na tento základ vložíme mleté maso, nastrouhaný celer a nastrouhanou mrkev. Zalijeme vínem, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a pod pokličkou dusíme asi 5 minut. Na závěr vmícháme rajčatový protlak.



Bešamelová omáčka:

Do hrnce dáme rozpustit máslo, přisypeme mouku a uděláme světlou jíšku. Za stálého míchání ji zalijeme smetanou. Osolíme, opepříme, ochutíme muškátovým květem a parmezánem. Povaříme asi 1 minutu.



Zapékací misku vymažeme tukem. Střídavě vrstvíme: uvařené nudlové těsto, masovou náplň a bešamel. Vrchní vrstva je bešamelová. Na závěr lasagne posypeme strouhaným parmezánem a pečeme v troubě bez poklice asi 30 minut při 175 °C.



Přílohy: zeleninové saláty, sterilovaná zelenina




Fotky receptu Italské lasagne:

Italské lasagne
Italské lasagne
Italské lasagne
Fotky vložil: klapka,Vikitorie 
Hodnocení receptu Italské lasagne
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Komentáře receptu Italské lasagne
Obrázek uživatelky
profil
určitě vyzkouším.lasagně máme rádi,ale domácí jsem nezkoušelaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
dělám z nudlového těsta a vždy se po nich jen zapráší. Je to pracnější, ale stojí za to
Obrázek uživatelky
profil
Jednou jsem dala na návod, že se lasagne nemusí předvařit a výsledek byl takový, že nezměkly, bylo mi to moc lítoSmajlík, práce s tím, sice ostatní bylo dobré, ale ty napůl tvrdý lasagne to celé zkazilySmajlík,
Obrázek uživatelky
profil
Lasagne miluji, doma jsem je dělala jen jednou a z kupovaných chlazených, byly dobré. Tohle zkusím a díky za tip s nudlovým těstem. Jak říkám, než italové něco vymyslí, češky už mají snědenoSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
doma jsem je ještě nedělala, tak zkusím

Oblíbené recepty v kategorii
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles