Nudlové těsto:
Z mouky, vajec a oleje vypracujeme nudlové těsto a přikryté mokrou utěrkou ho necháme asi 30 minut odpočinout.
Potom ho rozdělíme na 3 díly a z každého vyválíme na pomoučeném vále tenkou placku. Oschlé placky nakrájíme na čtverce o velikosti cca 8x8 cm a uvaříme je ve slané vodě. Uvařené a propláchnuté necháme okapat.
Náplň:
Na pánev dáme olej, na něm zpěníme na jemno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Na tento základ vložíme mleté maso, nastrouhaný celer a nastrouhanou mrkev. Zalijeme vínem, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a pod pokličkou dusíme asi 5 minut. Na závěr vmícháme rajčatový protlak.
Bešamelová omáčka:
Do hrnce dáme rozpustit máslo, přisypeme mouku a uděláme světlou jíšku. Za stálého míchání ji zalijeme smetanou. Osolíme, opepříme, ochutíme muškátovým květem a parmezánem. Povaříme asi 1 minutu.
Zapékací misku vymažeme tukem. Střídavě vrstvíme: uvařené nudlové těsto, masovou náplň a bešamel. Vrchní vrstva je bešamelová. Na závěr lasagne posypeme strouhaným parmezánem a pečeme v troubě bez poklice asi 30 minut při 175 °C.
Přílohy: zeleninové saláty, sterilovaná zelenina