Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 25.11. 2024
Dnes má svátek Kateřina
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Jehněčí koruna na pomerančích

fotka Jehněčí koruna na pomerančích
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 45 min
Hodnocení:  ++-_______
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Jehněčí koruna na pomerančích:

400 g brambor  |  sůl  | 2 pomeranče  | 4 snítky estragonu  | 4 čekankové puky  | 4 přední jehněčí žebra (asi po 250 g)  | 3 lžíce olivového oleje  |  pepř  | 1 lžička octa balsamico  | 100 ml vývaru z jehněčího  | 2 lžíce přepuštěného másla  | 50 g másla  | 2 lžíce portského vína  | 1 lžička medu  | 2 lžíce nasekaných jader vlašských ořechů  | 2 lžíce strouhanky

Postup přípravy receptu Jehněčí koruna na pomerančích:

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Vaříme je asi 5 minut v osolené vodě. Poté slijeme.
Pomeranče okrájíme až na dužinu a vykrojíme jednotlivé dílky. Šťávu zachytíme. Estragon opereme a lístky otrháme. Z čekanky vykrojíme košťál tak, aby držela pohromadě. Troubu předehřejeme na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C).
Vyčnívající kosti žeber očistíme od tuku a blan. Žebra stočíme do prstence a vzniklou korunu svážeme nití. Opečeme ji v pánvi na rozehřátém oleji. Osolíme a opepříme. Poté ji přeneseme na plech a pečeme v troubě asi 10 minut. Připečeniny v pánvi rozředíme octem a vývarem a povaříme.
Brambory dozlatova opékáme 7 minut v pánvi na rozehřátém másle. Přidáme k nim 20 g másla a strouhanku a osmahneme ji dozlatova.
Čekanku dozlatova opečeme na 30 g rozehřátého másla. Přidáme portské víno, pomerančovou šťávu a med. Vše povaříme do zhoustnutí. Přimícháme omáčku z pečeného masa, dílky pomeranče a nasekané ořechy. Krátce prohřejeme.
Jehněčí korunu vyjmeme z trouby a asi na 5 minut ji zabalíme do alobalu. Odstraníme nit a podáváme s čekankou, omáčkou a bramborami.


Fotky receptu Jehněčí koruna na pomerančích:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Jehněčí koruna na pomerančích
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !