Postup přípravy receptu Jehněčí koruna na pomerančích:
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Vaříme je asi 5 minut v osolené vodě. Poté slijeme.
Pomeranče okrájíme až na dužinu a vykrojíme jednotlivé dílky. Šťávu zachytíme. Estragon opereme a lístky otrháme. Z čekanky vykrojíme košťál tak, aby držela pohromadě. Troubu předehřejeme na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C).
Vyčnívající kosti žeber očistíme od tuku a blan. Žebra stočíme do prstence a vzniklou korunu svážeme nití. Opečeme ji v pánvi na rozehřátém oleji. Osolíme a opepříme. Poté ji přeneseme na plech a pečeme v troubě asi 10 minut. Připečeniny v pánvi rozředíme octem a vývarem a povaříme.
Brambory dozlatova opékáme 7 minut v pánvi na rozehřátém másle. Přidáme k nim 20 g másla a strouhanku a osmahneme ji dozlatova.
Čekanku dozlatova opečeme na 30 g rozehřátého másla. Přidáme portské víno, pomerančovou šťávu a med. Vše povaříme do zhoustnutí. Přimícháme omáčku z pečeného masa, dílky pomeranče a nasekané ořechy. Krátce prohřejeme.
Jehněčí korunu vyjmeme z trouby a asi na 5 minut ji zabalíme do alobalu. Odstraníme nit a podáváme s čekankou, omáčkou a bramborami.
Fotky receptu Jehněčí koruna na pomerančích:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!