30 g másla
| 1/2 lžičky kari
| 500 g jehněčího masa /kostky/
| 2,5 dl vývaru ze zeleniny
| 800 g bílého zelí /kousky 2 x 2 cm/
| 1,5 dl smetany
| 1,5 lžičky maizeny
| 1/2 lžičky soli
| pepř
Postup přípravy receptu Jehněčí v zelí:
V hrnci rozehřejte kousek másla, na ně nasypte karí a krátce orestujte.
Na pánvi rozehřejte zbytek másla a na něm opečte maso do hněda. Opečené dejte do hrnce s karím, přidejte k němu zázvor a vývar. Duste pod pokličkou asi 15 minut. K masu přidejte zelí a duste dalsích 5 minut. Zelí musí být měkké, ale stále "al dente".
Smetanu smíchejte s maizenou a za stálého míchání ji nalejte do hrnce. Vařte cca 1 minutu a dochuťte solí a pepřem.
Fotky receptu Jehněčí v zelí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!