Postup přípravy receptu Křupava vinná klobáska na jablkovém zelí:
Cibuli očistíme, jemně ji nakrájíme a necháme ji na lžíci oleje zesklovatět. Brambory oloupeme, nakrájíme je na kostičky a přidáme k cibuli. Přilijeme litr vody, mírně osolíme a vaříme 15 minut. Jablko umyjeme, rozčtvrtíme, odstraníme jaderník a nakrájíme na kostičky. V hrnci zahřejeme hnědý cukr, přisypeme mandlové lupínky a jablka a necháme zkaramelizovat. Přidáme zelí a vaříme 2 minuty. Cibuli a brambory scedíme, přidáme máslo a brambory rozšťoucháme na kaši. Dosolíme, opepříme a přidáme strouhaný muškátový oříšek. Klobásu stočíme a opečeme ji po obouch stranách na oleji. Na talíř navršíme šťouchané brambory a jablkové zelí a nahoru položíme opečenou klobásu.