Postup přípravy receptu Lasagne s mletým masem, sýrem a žampióny:
Na másle opražíme hladkou mouku, zalijeme mlékem a uvaříme hustou bešamelovou omáčku, kterou ochutíme špetkou strouhaného muškátového oříšku a solí. Když je dovařená, přidáme osušené žampióny a ještě chvilku povaříme.
Mleté maso opečeme spolu s oreganem, bazalkou a provensálským kořením, přidáme protlaky, podlijeme troškou vody a povaříme.
Zapékací misku, nebo pekáč vymastíme olejem, dáme vrstvu bešamelu, poklademe plátky lasagní, opět bešamel, vrstvu masové směsi, znovu bešamelovou omáčku a takhle opakujeme tři vrstvy. Poslední vrstvou je bešamel. Na ten nakonec navršíme strouhaný sýr a dáme do předehřáté trouby na 200°C zapéci po dobu 40 minut.