Vložil: | Natural |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 55 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 13 |
|
|
Použité suroviny receptu Lasagne s rajskou omáčkou:
300 g lasagní
| 500 g mletého masa
| 50 ml zakysané smetany
| 2 lžíce oleje
| 1 lžičku sušeného oregána
| 1 cibuli
| 3 stroužky česneku
| 1 velký rajčatový protlak
| podle chuti: cukr, sůl, pepř a sladkou mletou papriku
| podle chuti: bílý pepř
| 50 g hladké mouky
| 400 ml mléka
| 50 g másla
| 200 ml bílého vína
| 100 g tvrdého sýra
| 150 ml bílého jogurtu
Postup přípravy receptu Lasagne s rajskou omáčkou:
Na oleji osmahneme cibulku, přidáme mleté maso a opékáme. Pak přidáme nastrouhaný česnek, rajčatový protlak a dochutíme solí, pepřem, mletou paprikou, oregánem a podle chuti cukrem. Z mouky a másla připravíme světlou jíšku, promícháme a po částech vmícháme mléko a víno, prošleháme a povaříme do zhoustnutí. Ochutíme solí a bílým pepřem. Sýr nastrouháme najemno a rozmícháme s jogurtem a zakysanou smetanou. Zapékací formu zalejeme 1 naběračkou bílé omáčky, pokryjeme částí rajčatové omáčky. Na maso položíme plátky lasagní tak, aby bylo maso pokryté až k okrajům. Potom polijeme opět bílou omáčkou a rajčatovou omáčkou a znovu pokryjeme plátky lasagní. Takto pokračujeme, dokud nespotřebujeme všechny suroviny. Poslední vrstvu tvoří těstoviny, na které rozetřeme směs ze strouhaného sýra a jogurtu. Formu vložíme do trouby a bez poklice zapékáme, dokud se tekutina nevsákne do těstovin.
Fotky receptu Lasagne s rajskou omáčkou:
Fotky vložil: ivanao,vilka,daramacho