4 makrely
| 2 dcl oleje
| 250 g bílých fazolí (můžou být i sterilizované)
| 1 větší cibule
| 1 dcl červeného vína
| 1 citron
| petržel, sůl
Postup přípravy receptu Makrela po bretaňsku:
Vykuchané makrely bez hlav osolíme, opečeme na oleji po obou stranách. Pečené ryby naskládáme do vhodné mísy a zalijeme touto marinádou: do horkého oleje po pečení makrel přidáme na tenká kolečka nakrájenou cibuli, lehce ji zpěníme, aby zůstala bílá. K cibuli přidáme víno, doměkka uvařené a scezené fazole a vše přisolíme. Vše promícháme a uvedeme do varu. Vařící marinádu vlijeme na pečené makrely a po vychladnutí - vypaření vše necháme v lednici alespon 8 hodin proležet. Při podávání zdobíme kolečkem citronu a sekanou zelenou petrželkou.
Fotky receptu Makrela po bretaňsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!