![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
24. 01. 2009 Vnitřnosti
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rizoto z drůbežích jater: Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a orestujeme na lžíci rozehřátého másla. Přisypeme rýži a spolu s cibulí krátce podusíme. Přilijeme rajčatovou šťávu a na malém plameni asi 15 minut vaříme. Pak k r ... …více»
|
![]() |
24. 01. 2009 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vepřová žebírka s jablky a kečupem: Žebírka při okrajích nařízneme, do poloviny odřízneme od kosti, osolíme a v oleji po obou stranách opékáme. Měkká žebírka dáme na nahřáté talíře. Jablka oloupáme a nakrájíme na silnější plátky a v tuk ... …více»
|
![]() |
24. 01. 2009 Mleté maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hrnkové čevapčiči: Cibule nakrájíme na drobné kostičky a polovinu umícháme do mletého masa. Přidáme nadrobno nakrájenou slaninu, koření, osolíme a dobře promícháme.
Z masové směsi tvoříme malé válečky, které hned sma ... …více»
|
![]() |
24. 01. 2009 Vnitřnosti
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Játra po francouzském způsobu: Na polovině oleje dusíme 8-10 minut oloupaná, na osminky nakrájená rajčata, oloupané na kostičky nakrájené jablko a kostičky cibule. Směs osolíme, okořeníme pepřem, tymiánem a bazalkou. Ve zbylém ole ... …více»
|
![]() |
24. 01. 2009 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kuře smažené v sýrovém obalu: Kuře rozporcujeme, osolíme a podle obliby opepříme. Máslo necháme rozpustit a trochu vychladnout, ale musí zůstat tekuté. Vejce rozšleháme. Sýr promícháme se strouhanou houskou.
Jednotlivé kousky k ... …více»
|
![]() |
24. 01. 2009 Jehněčí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jehněčí žebírka v jablečné omáčce: Dobře očištěná žebírka při okrajích nařízneme a naklepeme. Potřeme směsí z 1 lžíce oleje, strouhané cibule, soli a zázvoru. Necháme v chladu asi hodinu odležet. Pak je ve zbylém oleji po obou stranách ... …více»
|
![]() |
24. 01. 2009 Jehněčí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jehněčí žebírka s cibulovým pyré: Cibuli jemně nakrájíme a na polovině másla osmahneme dosvětležluta. Přidáme plátky oloupaných jablek, sůl, maličko podlijeme vývarem, rozvaříme na husté pyré a dochutíme protlakem, citronovou šťávou a ... …více»
|
![]() |
24. 01. 2009 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Cibulové brambory s uzeninou: Oloupeme brambory na 4 mm silné plátky, cibuli pokrájíme na kolečka a salám na kostičky. Remosku vymažeme tukem, vrstvíme brambory, cibuli, salám, osolíme, opepříme a nakonec dáme plátky brambory ... ... …více»
|
![]() |
24. 01. 2009 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kuře na calvadosu: Rozmrazené kuře stáhneme z kůže, rozdělíme na porce a potřeme směsí soli a koření. Lehce obalíme v mouce a v oleji po všech stranách opečeme. Podlijeme vývarem a pálenkou a v předehřáté troubě dusíme ... …více»
|
![]() |
24. 01. 2009 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kuře po madrásském způsobu: Rozmrazené kuře stáhneme z kůže, rozdělíme na porce, vykostíme, osolíme, prudce opečeme na oleji. Vedle kuřete zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kari, zamícháme a ihned podlijeme. Pod poklič ... …více»
|