![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
24. 01. 2009 Drůbeží maso Žádné hodnocení
Příprava receptu Kuře pečené s jablky a brusinkami: Kuře opláchneme, osušíme, osolíme, dáme na olej prsy dospod, podlijeme a za občasného přelévání vypečenou šťávou a vroucí vodou pečeme. Měkké kuře obrátíme, potřeme máslem a dopékáme. Před dopečením v ... …více»
|
![]() |
24. 01. 2009 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kachna po tyrolském způsobu: Očištěnou kachnu povrchu i uvnitř osolíme, dáme na pekáč, podlijeme a dáme péci. Během pečení obracíme, přeléváme vypečenou šťávou a podléváme vroucí vodou. Po 45 minutách pečení tučné části kachny pr ... …více»
|
![]() |
24. 01. 2009 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Husa po starém způsobu: Očištěnou, opláchnutou a osušenou husu povrchu i uvnitř osolíme, potřeme majoránkou a necháme 2 hodiny ve studenu. Z omytých jablek odstraníme stopky a okvětí a vložíme je do odleželé husy. Husu dáme ... …více»
|
![]() |
24. 01. 2009 Vnitřnosti
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Drůbeží játra s jablky a cibulí: Játra obalíme v hladké mouce a opékáme v oleji, až jsou měkká a dobře propečená. Současně s játry opečeme oloupaná, jádřinců zbavená jablka na osminky. Zvlášť na troše oleje osmahneme dozlatova kolečk ... …více»
|
![]() |
24. 01. 2009 Králičí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Králík po francouzském způsobu: Králíka rozdělíme na menší porce, osolíme a okořeníme. Na každou porci položíme plátek slaniny. Pekáček vymažeme olejem, vložíme maso a mezi ně rozdělíme směs oloupaných, na hrubší kusy nakrájených ja ... …více»
|
![]() |
24. 01. 2009 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Klobásy dušené v jablkách s cibulí: Na oleji po obou stranách opečeme vidličkou propíchané klobásy. Přidáme plátky cibule, silnější plátky oloupaného jablka, sůl a pepř. Maličko podlijeme a dusíme zvolna pod pokličkou, až se jablka rozd ... …více»
|
![]() |
24. 01. 2009 Drůbeží maso Žádné hodnocení
Příprava receptu Pečené kuře s ořechovou nádivkou: Očištěné kuře oláchneme, osušíme, osolíme, naplníme nádivkou – volně, protože nádivka při pečení zvětší svůj objem a zašijeme. V pekáčku rozehřejeme máslo, vložíme připravené kuře prsy dospod, podlije ... …více»
|
![]() |
24. 01. 2009 Drůbeží maso Žádné hodnocení
Příprava receptu Savici ze slepice: Slepici uvaříme v osolené vodě se zeleninou doměkka. Vyvařenou vodu nedoléváme, má ji zbýt jen na omáčku. Měkkou slepici vyjmeme, rozporcujeme a prudce po všech stranách opečeme na oleji. Dáme stranou ... …více»
|
![]() |
23. 01. 2009 Drůbeží maso Žádné hodnocení
Příprava receptu Kuřecí prsa v nivové omáčce: Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na tenčí plátky. Plátky osolíme a opepříme bílým pepřem. Na pánvi rozpálíme olej a plátky na něm po obou stranach prudce opečeme. Podlijeme horkou vodou a krátce podusí ... …více»
|
![]() |
23. 01. 2009 Hovězí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Roštěnky na rozmarýnu: Roštěnky naklepeme, na okrajích nařízneme, aby se nekroutily, potřeme olejem, promícháme s prolisovaným česnekem a jehličkami rozmarýnu a necháme odležet nejméně 2 dny. Pak je smažíme na oleji po každ ... …více»
|