![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
5. 08. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vepřové se sladkou kůrčičkou a kuskusem: 1. Smíchejte hořčici s medem i pomerančovou šťávou a směsí z obou stran potřete plátky masa. Rozpalte gril, případně grilovací pánev. Maso grilujte po každé straně zhruba čtyři minuty a potírejte ho ... …více»
|
![]() |
5. 08. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rychlý katův šleh: Do většího hrnce dáme pokrájenou cibuli na kostičky, maso pokrájené na kousky (asi jako na guláš), osolíme, opepříme, okořeníme chilli a paprikou, nalijeme celý kečup, obě sklenice leča (necháme celou ... …více»
|
![]() |
5. 08. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bůčkové kostky: Bůček nařežeme podélně po kosti asi na 1/2 až 3/4 cm silné plátky - listy. Takto vzniklou knihu pečlivě popíšeme :-)) Každý řez prosolíme menší špetičkou soli, stejně tak špetičkou pepře a zasypeme ro ... …více»
|
![]() |
5. 08. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vepřová panenka s ananasem a sýrem: Vepřovou panenku nakrájíme na asi centimetr široké medailónky. ty lehce poklepeme rukou - dlaní, opepříme a osolíme a dáme zprudka osmažit na rozpálený olej. Jakmile se maso zatáhne, vyjmeme jej, posk ... …více»
|
![]() |
5. 08. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jemné řízky pana Jana: Umyté řízky z obou stran naklepeme, osolíme, okořeníme kořením vegeta a necháme uležet v chladu. Smícháme vejce s hladkou moukou, osolíme, opepříme a přidáme petžel. nať. Maso namočíme v této směsi a ... …více»
|
![]() |
5. 08. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vepřové kotlety na špenátových lístcích: 1. na hluboké pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm z obou stran osolené a opepřené kotlety (asi tři až čtyři minuty po každé straně). Máte-li obavy, aby bylo maso dost měkké, můžete ho v téhle fázi ... …více»
|
![]() |
5. 08. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vepřová plec plněná houbami a zelím: Z vepřové plece vyřízneme plochý otvor a maso jemně naklepeme. Otvor naplníme nádivkou. Uzavřeme jehlou na masové závitky, maso osolíme, poprášíme moukou a opečeme po všech stranách na rozehřátém sád ... …více»
|
![]() |
5. 08. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bernská mísa z jednoho hrnce: Cibuli nakrájíme na nudličky a podusíme na sádle, přidáme kyselé zelí s jalovcem, promícháme a zalijeme vínem a vodou. Přidáme slaninu, vepřová žebírka, nebo ramínko, přikryjeme poklicí a zvolna vařím ... …více»
|
![]() |
5. 08. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Domažlické ragú: Na oleji zpěníme cibulku a nakrájený stroužek česneku. Vepřové maso nakrájíme na nudličky, na cibuli orestujeme, osolíme, opepříme, dáme 3 lžíce mleté papriky a krátce orestujeme (dáme pozor, aby se ... …více»
|
![]() |
5. 08. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Aztécká kapsa: Kotlety ze strany prořízneme, naklepeme, vnitřky vysypeme koriandrem, vložíme 1/2 papriky nebo feferonky, plátek sýra, nudličku česneku a kousek slaniny, sepneme, pokapeme olejem a necháme aspoň 3 hod ... …více»
|