Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
16. 11. 2008 Zvěřina
Příprava receptu Bažant s dušenými jablky: Bažanta osolíme, opepříme, prsa a stehna protáhneme. Slaninu opečeme na másle, podlijeme a dusíme do měkka. Jablka oloupeme, nakrájíme na čtvrtky (bez jader) a ke konci dušení přidáme k bažaňtovi a ne ... …více»
|
16. 11. 2008 Zvěřina
Příprava receptu Divoké sele na švestkách: Švestky dáme nabobtnat do červeného vína. Potom je necháme okapat a vypeckujeme je. Maso dáme na rozpálený tuk a po všech stranách opečeme. Osolíme, opepříme a přidáme nadrobno nasekanou cibuli. Přeli ... …více»
|
16. 11. 2008 Zvěřina
Příprava receptu Jelení kýta na divoko: Prolisovaný česnek smícháme s kořením, zalijeme vínem. Maso nakrájíme na kousky, zalijeme marinádou a necháme 1 den v chladničce. Maso vyjmeme osolíme a opepříme a poprášíme moukou. Na oleji osmahneme ... …více»
|
16. 11. 2008 Zvěřina
Příprava receptu Preburdin bažant: Bažanta celého, nebo rozčtvrceného (lépe je skutečně celého) prošpikuje lehce anglickou slaninou (já použila slaninu bez kůže a bylo to také vynikající). Potom si rozdrtíme zrnka jalovce a nového koře ... …více»
|
16. 11. 2008 Zvěřina
Příprava receptu Dančí ragú se žampiony: Na 2 PL másla osmahneme polovinu cibule, přidáme pokrájené maso, opečeme, osolíme, opepříme - kdo má rád, podlijeme vodou nebo trochou vývaru a dusíme skoro do měkka. Na další PL másla zpěníme druhou ... …více»
|
16. 11. 2008 Zvěřina
Příprava receptu Srnčí kýta: Cibuli posekáme. Mrkev očistíme, omyjeme a pokrájíme na kostičky. Maso omyjeme a osušíme. Víno svaříme s 500 ml vody, bobkovým listem, jalovčinkami, 1/4 lžičky soli a zeleninou a necháme vychladnou ... …více»
|
15. 11. 2008 Zvěřina
Příprava receptu Bažant na pomerančích: Bažanta osolíme a prošpikujeme slaninou, přidáme k němu koření, pomeranč nakrájený na kolečka a na plátky nakrájené žampióny. Podlijeme vodou a dáme péct. K měkkému bažantu přidáme máslo a myslivecký ... …více»
|
15. 11. 2008 Zvěřina
Příprava receptu Zajíc po staročesku: Zajíce očistíme, naporcujeme, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a stejně jako slaninu ji nakrájíme na kostičky. Slaninu dáme do kastrolu a necháme ji na rozehřátém másle zesklovatět. Pak přidáme cib ... …více»
|
15. 11. 2008 Zvěřina
Příprava receptu Srnčí biftek s vejcem: Očištěnou srnčí kýtu rozdělíme na čtyři plátky. Lehce je naklepeme, po obou stranách posypeme steakovým kořením i pepřem a vložíme do misky. Zalijeme je olejem a přes noc necháme proležet. Poté je oso ... …více»
|
15. 11. 2008 Zvěřina
Příprava receptu Bažant na víně a zelí: Z vykuchaného bažanta odstraníme zbytky peří, opláchneme ho a osušíme. Slaninu nakrájíme na špalíčky, bažanta jí prošpikujeme a osolíme ho. V pekáčku rozpálíme olej a bažanta na něm ze všech stran ope ... …více»
|