Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
5. 01. 2008 Zvěřina
Příprava receptu Bažant na jablkách: Očištěného bažanta opláchneme, na povrchu i uvnitř osolíme. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme. Do bažanta vložíme máslo, jablka a zašijeme. Opepříme, obalíme plátky slaniny, vložíme do pek ... …více»
|
4. 01. 2008 Zvěřina
Příprava receptu Dušené jelení maso s jablky : Odleželé jelení maso umyjeme, odblaníme, nakrájíme na dlouhé nudličky, osolíme a okořeníme. Na pánvi rozpálíme tuk, přidáme připravené maso a pomalu dusíme pod pokličkou. Jablka oloupeme, odstraníme j ... …více»
|
3. 01. 2008 Zvěřina
Příprava receptu Srnčí ragú po revírnicku: Přední srnčí maso nakrájíme na kostky. Do kastrolu dáme na máslo s trochou cukru zčervenat všechnu kořenovou zeleninu nakrájenou na menší kostičky, přidáme pepř, nové koření, bobkový list, tymián, hř ... …více»
|
3. 01. 2008 Zvěřina
Příprava receptu Divoká kachna na houbách: Očištěnou kachnu osolíme, okořeníme umletým jalovcem a pepřem, slabě poprášíme moukou, polijeme rozpuštěným máslem a za stálého podlévání upečeme v troubě doměkka. Mezitím na části másla udusíme očišt ... …více»
|
3. 01. 2008 Zvěřina
Příprava receptu Kančí zvěřina zadělávaná: Plec vložíme na 4-6 dní do mořidla ze zeleniny a části vína, koření a cibule. Denně překládáme. Odleželou zvěřinu dusíme v tomto mořidle. Šťávu zahustíme jíškou, zavařeninou, přidáme víno, citr. kůru, ... …více»
|
3. 01. 2008 Zvěřina
Příprava receptu Srnčí kýta na jalovci : Kýta se osolí a rychle opeče po obou stranách v rozehřátém tuku. Mezitím osmažíme na rendlíku dvě na kostky nakrájené mrkve, dvě hrubě krájené cibule a k tomu se přidá asi 10 zrnek jalovce. Na osmažen ... …více»
|
2. 01. 2008 Zvěřina
Příprava receptu Kančí kotlety dušené: Cibuli a slaninu pokrájíme a vložíme do kastrolku. Na to vložíme naklepané kotlety a prudce opečeme. Přidáme papriku, zeleninu a dusíme do měkka. Šťávu zaprášíme moukou a kančí kotlety dušené chvíli j ... …více»
|
2. 01. 2008 Zvěřina
Příprava receptu Pečená kančí kýta přírodní: Kýtu protáhneme slaninou, klínky zeleniny a česnekem. Pak ji dáme na máslo a slaninu péci spolu s pepřem, novým kořením a bobkovým listem. Během pečení kančí kýtu podléváme vínem a vodou. Šťávu zapráš ... …více»
|
2. 01. 2008 Zvěřina
Příprava receptu Kančí kýta: Kýtu potřeme solí, pepřem a jalovcem. Do 1/2 vody přilijeme víno, vložíme maso a cibuli a vaříme do poloměkka. Na pekáč s rozpuštěným máslem, přidáme malinko vývaru a dáme péci maso do růžova. Šťávu z ... …více»
|
1. 01. 2008 Zvěřina
Příprava receptu Pečený bažant s nádivkou: Příprava nádivky:
1. Rozinky (včetně rozinek pro použití do š'távy) přebereme, spaříme vařící vodou, propláchneme, zalijeme brandy a necháme nabobtnat
2. Žemlovku nakrájíme na kostičky, zv ... …více»
|