Vložil: | evabel |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 98 |
|
|
Použité suroviny receptu Masovo houbové rizoto:
30 dkg mleté vepřové maso
| 15 dkg čerstvé nebo mražené houby
| 1 ks cibule
| 2 sáčky dlouhozrné rýže
| 1 malá konzerva sterilovaný hrášek
| 15 dkg eidam na strouhání
| sůl, sladká paprika, pepř, drcený kmín, koření dle chuti (může být grilovací, italské bylinky, řecké bylinky)
Postup přípravy receptu Masovo houbové rizoto:
Na troše oleje nechám zesklovatět na kostičky nakrájenou cibulku, přidám sladkou červenou papriku a mleté maso. Osolím, opepřím, ochutím grilovacím kořením (nebo italskými či řeckými bylinkami, to podle chuti) a masíčko orestuji. Když je orestované a pěkně rozdělené na drobné kousíčky, přidám oprané čerstvé nebo mražené houby a trošku drceného kmínu. Přiklopím a nechám cca 20 minut podusit, občas promíchám.
Mezitím si uvařím dlouhozrnou rýži ve varných sáčcích a sterilovaný hrášek přecedím a nechám okapat.
Když je vše hotové, do směsi masa s houbami vmíchám rýži a sterilovaný hrášek. Před podáváním každou porci posypeme strouhaným sýrem a ten sladkou paprikou.
Jako příloha se hodí sterilovaná okurka, zeleninová čalamáda nebo čerstvá paprika či rajčata.
Fotky receptu Masovo houbové rizoto:
Fotky vložil: evabel,MichelePrg,tvackova1,vilka,alenab