Vložil: | admin |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Masový nákyp se špenátem:
600 g brambory
| 500 g listový špenát
| 2 ks cibule
| 2 lžíce olej
| 500g mleté maso
| 125 g cottage nebo lučina
| 1 ks vejce
| 2 lžíce slunečnicová semínka
| 1 lžíce kari koření
| 50 g parmazán
| sůl, pepř podle chuti
| muškátový oříšek
| petrželka nebo pažitka na ozdobu
Postup přípravy receptu Masový nákyp se špenátem:
Brambory omyjeme a se slupkou je vaříme 20 minut. Opereme špenát a listy osušíme. Oloupeme cibuli a drobně ji pokrájíme. Polovinu pokrájené cibule osmahneme na 1 lžíci oleje. Přidáme špenát a asi 5 minut podusíme. Osolíme a ochutíme strouhaným muškátem. Mleté maso smícháme se sýrem, vejcem a zbývající cibulkou. Osolíme, opepříme a důkladně vše promícháme.
Uvařené brambory slijeme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Na zbývajícím oleji orestujeme slunečnicová semínka. Poprášíme je kari kořením a odstavíme. Do pekáče střídavě rovnáme vrstvy brambor, masa a špenátu. Prosypáváme je semínky. Posypeme strouhaným parmazánem a v rozehřáté troubě pečeme při teplotě 200 st. C asi 40 minut.
Masový nákyp se špenátem rozdělíme na talíře a ozdobíme nasekanou petrželkou nabo pažitkou.
Fotky receptu Masový nákyp se špenátem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!