Vložil: | krajka11 |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 55 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 28 |
|
|
Použité suroviny receptu Míchané mleté maso na roštu s omáčkou:
po 500 g hovězího a vepř. ml. masa
| 1 lžička soli
| 1,5 dl vody
| 2 lžíce hl. mouky
| 2 vejce
| 1 cibule
| omáčka
| 2 lžíce zakys. smetany
| sůl a pepř
| drcený kmín
| 100 g jogurtové majonézy
| 3 str. česneku
| 100 g bílého jogurtu
| oregano, tymián, estragon
| pečivo
| zelenina
Postup přípravy receptu Míchané mleté maso na roštu s omáčkou:
Obě mletá masa smícháme. Velkou cibuli nakrájíme najemno a vsypeme k masu. Přidáme vejce, mouku, sůl, pepř, ostatní koření a vodu. Důkladně promícháme a směs necháme chvíli odležet v chladu.
Česnek prolisujeme. Spojíme jogurt, majonézu a zakysanou smetanu. Omáčku ochutíme česnekem, solí, pepřem a mletým kmínem.
Předehřejeme troubu na 220 °C. Z masové hmoty namočenýma rukama tvoříme šišky, které klademe na rošt. Rychle zapečeme v troubě. Jakmile se maso zpotí, snížíme teplotu na 175 °C a šišky obrátíme. Pak je dopečeme.
Hotové maso vložíme do misky s alobalem, zabalíme a vrátíme do vypnuté trouby. Budou dobře šťavnaté.
Pokrm podáváme s pečivem, česnekovou omáčkou a zdobíme zeleninou.
Fotky receptu Míchané mleté maso na roštu s omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!