500 g mleté maso
| 4 stroužky nastrouhaný česnek
| 1 lžička kari
| sůl
| 2 lžíce jemně nasekaná petrželka
| 2 lžičky škrobová moučka
| 1 lžíce olej
| 150 g anglická slanina
| 2 ks menší cibule
Postup přípravy receptu Mleté na špejli:
Z masa, česneku, koření a škrobové moučky zpracujeme těsto, které uložíme na půl hodiny do ledničky. Připravíme si špejle, které přede namočíme do studené vody, nebo grilovcí jehly. Na jeden konec napíchneme kolečko cibule a dlaní přilepíme ke špejli mleté maso a vytvoříme z něj podlouhlý špalíček. Na konec špejle napíchneme slaninu a omotáme okolo špalíčku. Podhrneme pod kolečko cibule. Také druhý konec ukončíme kolečkem cibule. Takto připravené špalíčky grilujeme na roštu nebo pečeme v troubě na lžíci oleje. Podáváme s bramborovým salátem.
Fotky receptu Mleté na špejli:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!