Vložil: | Torta |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 10 |
|
|
Použité suroviny receptu Mražené rybí filé na paprice:
800 g mraženého rybího filé
| dle chuti: sůl
| 60 g másla
| 1/2 citrónu
| 1 lžíci sladké, mleté papriky
| 1 špetka pálivé papriky (nemusí být)
| 1 cibule
| 30 g mouky
| 4 lžíce kyselé smatany nebo podle chuti
| 4 lžíce rybího nebo kuřecího vývaru nebo podle potřeby
Postup přípravy receptu Mražené rybí filé na paprice:
Rozmražené filé osušíme na ubrousku a osolíme jej. Podusíme na 30 g másla. Vyjmeme a uschováme v teple.
Cibuli oloupáme, na drobno nakrájíme a osmažíme na pánvi na 30 g másla do zpěnění. Přidáme papriku, mouku a mírně vše upražíme. Zalijeme vývarem, nebo vodou, necháme na chvíli povařit a potom omáčku procedíme. Do omáčky rozkvedláme kyselou smetanu a ochutíme ji citrónem.
Omáčku prohřejeme a nalijeme na rybu.
Omáčka se hodí také na kapra a candáta.
Když místo papriky přidáme na jemno posekanou zelenou petrželku a vykoštěné, posekané 2-3 sardele, máme Filé na sardeli. Tato omáčka se hodí také na tresky, makrely, kapra, štiku a candáta.
Fotky receptu Mražené rybí filé na paprice:
Fotky vložil: Natural,lemurka,Torta