Vložil: | Chrastova |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Nákyp z mletého masa a brambor:
500 g mletého masa - vepřové
| 1 kg brambor
| 3 ks cibule
| 2 stroužky česneku
| 50 g Rama Créme Bonjour kostka
| 200 ml mléka
| 150 g strouhaného sýra
| tymián, pepř, muškátový oříšek
Postup přípravy receptu Nákyp z mletého masa a brambor:
Tři velké cibule oloupeme a nakrájíme, česnek nasekáme najemno. Obojí pak osmahneme na oleji, přidáme tymián a vše vmícháme do mletého vepřového masa. Směs dobře opečeme a dáme do vymaštěné ploché misky. Brambory oloupeme, uvaříme doměkka, slijeme a ihned prolisujeme. Ochutíme pepřem, muškátovým oříškem a vmícháme do nich 50 g Ramy, mléko a nastrouhaný sýr. Bramborovou hmotu přeneseme na maso, nákyp vložíme do studené trouby a pečeme 15-20 minut při teplotě 200°C.
Fotky receptu Nákyp z mletého masa a brambor:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!