Postup přípravy receptu Niva a česnek na vepřovém:
Maso naklepeme, posypeme grilovacím kořením, zakápneme sójovou omáčkou. Na polévkovém talíři rozdrtíme porci nivy, utřeme s máslem a hlavičkou česneku. Touto kaší potřeme maso a zabalíme tak, aby nic z náplně neuniklo. Roládu svážeme nití. Navrch můžeme dát plátky slaniny, nebo lépe, oříšky másla. Dáme do středu remosky. Oloupeme brambory, nakrájíme na čtvrtky a roládu jimi obklopíme. Na ně nasypeme trochu kmínu, trochu vegety a zakápneme olejem. Potom už vše svěříme remosce a čekáme, až maso začne mít kůrčičku a brambory zezlátnou. Brambory dostanou trochu vůně z pečeného masa a to zase nasaje chuť brambor. Niva a česnek na vepřovém se už jen na talíři doplní zeleninovou oblohou nebo salátem.