8 vuřtů
| 500 g brambor
| 2 cibule
| 3 lžíce sádla
| 2 lžíce hladké mouky
| 100 ml ostrého kečupu
| 300 ml světlého piva
| sůl
| mletý černý pepř
| čerstvá petrželka na ozdobení
Postup přípravy receptu Opilý buřtguláš:
Vuřty, brambory a cibule oloupeme. Vuřty nakrájíme na půlkolečka, brambory na kostičky, cibule na kolečka. V kastrolu rozpustíme sádlo a osmahneme na něm nakrájenou cibuli. Přidáme vuřty a orestujeme je. Opečené vuřty zaprášíme moukou. Zalijeme je ostrým kečupem, pivem a asi 700 ml vody. Do kastrolu přidáme brambory. Vše osolíme, opepříme a pozvolna vaříme 20 až 25 minut. Když jsou brambory měkké, dochutíme guláš solí a pepřem a odstavíme. Jednotlivé porce ozdobíme několika kolečky zbylé cibule a petrželkou.