Použité suroviny receptu Papriky plněné masem a rýží:
80 g rýže
| 500 ml voda
| 1 ks masový bujón
| 2 ks cibule
| 1 ks stroužek česneku
| 2 lžíce olej
| 250 g mleté maso
| 1 ks svazek bazalky
| 4 ks paprika větší
| 50 g parmazán
| 125 ml sladká smetana
Postup přípravy receptu Papriky plněné masem a rýží:
Rýži přelijeme 200 ml vývaru z bujónu a vaříme asi 20 minut doměkka. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky a na rozpáleném oleji v pánvi orestujeme. Přidáme mleté maso a za stálého míchání ho opečeme. Přimícháme vařenou rýži a směs ochutíme solí a pepřem.
Opereme bazalku. Dvě snítky dáme stranou, zbytek otrháme, lístky nasekáme a přimícháme do směsi. Odkrojíme vršky paprik a lusky omyjeme. Naplníme je masovou směsí a vyskládáme do pekáčku. Podlijeme je zbytkem vývaru a posypeme strouhaným parmazánem. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 st. C asi 30 minut.
Upečené papriky vyjmeme z pekáčku a uložíme do tepla. Do vývaru přilijeme smetanu a povaříme ji. Papriky plněné masem a rýží rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou. Zdobíme lístky bazalky. Podáváme s vařenými brambory.
Fotky receptu Papriky plněné masem a rýží:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!