Použité suroviny receptu Pečený losos s máslem na rozmarýnu:
800 g lososa
| 4 plátky másla
| 1 lžíce bylinkové směsi na ryby
| 100 ml oliv. oleje
| 1 citrón
| sůl
| 3 snítky rozmarýnu
| na ozdobu plátky citrónu
| rozmarýn
Postup přípravy receptu Pečený losos s máslem na rozmarýnu:
Z lososa nakrájíme na podkovy. Olej smícháme s kořením, jednou otrhanou a jemně posekanou větvičkou rozmarýnu a šťávou z jednoho citronu.
Rybu do této směsi naložíme a necháme alespoň 3 hodiny marinovat.
Troubu předehřejeme na 200°C, lososové podkovy osušíme, dáme do zapékací misky, poklademe plátky másla a 20 minut pečeme.
Podáváme ozdobené snítkou rozmarýnu, plátkem citronu.