Vložil: | admin |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 26 |
|
|
Použité suroviny receptu Plněné lusky s rajskou omáčkou:
400 g mleté maso
| 50 g strouhanka
| 1 ks cibule
| 1 ks vejce
| sůl
| mletý pepř
| 5 ks paprikové lusky
| 60 g sádlo
| 50 g kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel)
| divoké koření
| 1 ks ocet
| 1 cukr
| sůl
| 150 g rajčatový protlak
| 50 g hladká mouka
Postup přípravy receptu Plněné lusky s rajskou omáčkou:
Mleté maso smícháme se strouhankou, vejcem a jemně nakrájenou cibulí. Dochutíme solí, pepřem a důkladně promícháme. Paprikám seřízneme vrchní část i se stopkou a vyjmeme semínka. Pak papriky omyjeme a osušíme. Naplníme je připravenou masovou směsí.
Na části tuku lehce osmahneme nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli, přidáme divoké koření, rajský protlak a zastříkneme octem. Přilijeme 600 ml vody a přivedeme k varu.
Do vroucího základu patrně vložíme pečlivě naplné paprikové lusky a dusíme doměkka. Hotové lusky vyjmemem a uchováváme v teple a zatím základ zahustíme připravenou světlou jíškou, kterou jsme udělali ze zbytku tuku a hladké mouky. Pečlivě vše rozšleháme a za občasného míchání provaříme ještě aspoň 20 minut. Provařenou omáčku podle potřeby dochutíme solí a pepřem a přecedíme na paprikové lusky.
Plněné lusky s rajskou omáčkou podáváme s těstovinami.
Fotky receptu Plněné lusky s rajskou omáčkou:
Fotky vložil: MichelePrg,Marci7,Vikitorie,ivanao,vocjan