![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
5. 06. 2008 Polévky Žádné hodnocení
Příprava receptu Francouzská zeleninová polévka se sýrem: Zeleninu bez brambor nakrájíme na menší kousky, osmahneme na rozehřátém oleji a dusíme přibližně 10 minut. Poté přidáme kousky brambor, zalijeme vodou a vývarem, osolíme, opepříme a vaříme, dokud nebu ... …více»
|
![]() |
5. 06. 2008 Polévky Žádné hodnocení
Příprava receptu Francouzská polévka z čerstvého hrášku: Hrášek vsypeme do vývaru a vaříme dle potřeby doměkka. Pak umixujeme i s vývarem, vlijeme do hrnce, osolíme, přidáme tmavší jíšku, majoránku a povaříme. Před koncem přidáme utřený česnek se solí a pos ... …více»
|
![]() |
5. 06. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Florentinská fazolková polévka : V hrnci zahřejeme olej, přidáme drobně krájenou zeleninu a koření a zamícháme. Zalijeme rajčatovou omáčkou, trochou vývaru a vaříme zvolna 1,5 až 2 hodiny. V případě potřeby dolijeme vývarem nebo rajč ... …více»
|
![]() |
5. 06. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Fazolová polévka se zelím: Fazole předem namočíme do vody na 6 hodin. Slaninu dáme vyvařit na 5 minut do vody a potom ji necháme na talíři okapat. Cibuli a bílé zelí nakrájíme na tenké proužky a dáme do hrnku spolu s fazolemi, ... …více»
|
![]() |
5. 06. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Domácí zabijačková polévka: Do hrnce s osolenou vodou dáme vařit maso a očištěnou zeleninu (vše vcelku). Pak přidáme kuličky pepře a vaříme asi 2 hodiny. Vyjmeme maso a vývar slijeme do jiného hrnce. Mezitím do kastrůlku dáme sá ... …více»
|
![]() |
5. 06. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Čirý zeleninový vývar: Neloupanou cibuli rozčtvrtíme. Mrkev, celer a petržel očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Pórek podélně rozpůlíme, důkladně opláchneme a nadrobno nakrájíme podobně jako kapustu a řapíkatý celer. ... …více»
|
![]() |
5. 06. 2008 Polévky Žádné hodnocení
Příprava receptu Čirý rajčatový vývar se sýrovými krutony: Omytá rajčata nakrájíme na čtvrtky. Řapíkatý celer a šalotku nakrájíme na kousky a opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme rajčata, bylinky, celý pepř a cukr. Osolíme a zalijeme vývarem. Necháme jednou p ... …více»
|
![]() |
5. 06. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Čínská polévka s vepřovým masem a dýní: Pokrájené maso promísíme se škrobovou moučkou, solí a sójovou omáčkou. Když vývar začne vřít, vsypeme do něj maso a pokrájené houby. Vaříme nejméně půl hodiny. Čtvrt hodiny předtím, než chceme polévku ... …více»
|
![]() |
5. 06. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Cibulová polévka s toasty: Nadrobno pokrájenou cibuli necháme dusit na rozehřátém oleji s máslem. Přidáme na plátky nakrájený česnek. Vše podusíme a po odpaření šťávy smažíme dožluta. Vsypeme mouku, promícháme a ještě chvíli op ... …více»
|
![]() |
5. 06. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Cibulačka z Normandie: Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na másle, zaprášíme moukou a zarestujeme, podlijeme vínem, zamícháme a přilijeme vodu. Opepříme, osolíme a vaříme 30-40 minut. Pak tekutinu přecedíme a rozvařenou cibu ... …více»
|