Postup přípravy receptu Ruský mletý biftek:
Do malé misky vlijeme mléko a do něho namočíme na kostky nakrájenou housku. Necháme rozmočit asi 15 minut. Do větší mísy vložíme všechno mleté maso, přidáme vejce, strouhanku, rozmočené, vymačkané housky, sůl, koření a důkladně promícháme.
Z ochuceného masa zformujeme ploché bifteky, obalíme je ve strouhance, na sádle osmažíme z obou stran a vyjmeme. Do vypečeného sádla vhodíme cibuli nakrájenou na drobné kostičky a necháme zpěnit. Pak přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a orestujeme. Vrátíme zpět bifteky, posypeme je nahrubo nastrouhanou řepou, mírně podlijeme a pod poklicí zvolna dusíme asi 20 minut.
Hotové bifteky přendáme na talíře a do zeleniny vmícháme mouku rozšlehanou ve smetaně, zalijeme vínem, povaříme a dochutíme cukrem, solí a octem. Vzniklou omáčku propasírujeme přes husté síto, nebo rozmixujeme a nalijeme na mleté bifteky.
Ruský mletý biftek podáváme s vařenými nebo opečenými brambory.