700 g rybího filé
| 50 ml oleje
| 0,5 kg pórku
| 300 g rajčat
| mouka
| 2 vejce
| 50 g jogurtu,
| zelená petržel,
| 5 ks nakládaných paprik
| 200 ml bílého vína
| 50 g kaškavalu
| 1 citrón
| 3 pálivé papriky
| pepř
| sůl
Postup přípravy receptu Rybí kebab v gjuveči:
Rybí filé nakrájíme na kousky, osolíme, obalíme v mouce a opražíme v horkém tuku. Do tuku ze smažených ryb vložíme pórek nakrájený na kolečka a lehce osmažíme, vložíme rajčata a nakládané papriky, víno, pepř a nakrájenou zelenou petržel. Směs ochutíme solí a rozdělíme do misek na gjuveč (zapékací misky). Jednotlivé porce zalijeme směsí z jogurtu a vejce a posypeme nastrouhaným sýrem. Jídlo pečeme do změknutí a podáváme s citrónem a pálivými paprikami.
Fotky receptu Rybí kebab v gjuveči:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!