![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
1. 12. 2007 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pstruzi s kari: Z mouky, soli, pepře, kari a hřebíčků připravíme směs na obalování. Pstruhy potřeme připravenou směsí a upečeme v rozehřátém oleji. ... …více»
|
![]() |
1. 12. 2007 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kouďův rybí salát: Ryby oškrábeme (nebo stáhneme), vykucháme a vyčistíme, pořádně nasolíme a dáme do chladu. Sůl je nutná pro zpevnění masa bílých ryb. Asi za den až dva pořádně ryby propláchneme a dáme do octa ... …více»
|
![]() |
1. 12. 2007 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kyselé ryby: Očištěné ryby nasekáme na podkovy, nasolíme a uložíme na noc do chladničky. Ráno ryby na čtyři hodiny zalejeme v kamenném hrnci neředěným octem. Svaříme lák, porce ryb naskládáme do sklenic a zalijeme ... …více»
|
![]() |
1. 12. 2007 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Cejni na kyselo: Ryby očistíme a trochu větší rozpůlíme po páteří a dobře osolíme. Do sklenice dáme vrstvu rybek, vrstvu zelí a zeleniny. Nepěchujeme a jen setřasáváme. Jak vrstvíme, tak doléváme připraveným nálevem z ... …více»
|
![]() |
1. 12. 2007 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Candát s kedlubnovou omáčkou: Kedlubny oloupeme a rozkrájíme na kostky. V hrnci rozehřejeme lžíci másla a kedlubny na něm osmahne. Přilijeme vývar a pod poklicí dusíme asi 10 minut. ... …více»
|
![]() |
1. 12. 2007 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Citrónové filé: Filé osolíme, opepříme, posypeme vegetou a troškou papriky. Dáme do zapékací mísy vymazané olejem, posypeme jemně nakrájenou cibulí a najemnno nakrájeným česnekem, poklademe omytým ... ... …více»
|
![]() |
1. 12. 2007 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dušený lipan s celerem: Očištěného a omytého lipana osušíme čistou utěrkou, nakrájíme na porce, osolíme a odložíme na chladné místo nebo do chladničky alespoň na hodinu. Celer očistíme, nakrájíme ... …více»
|
![]() |
1. 12. 2007 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Filé na japonský způsob: Filé pokapeme citrónem a necháme odpočinout. Zeleninu nakrájíme nadrobno nebo nastrouháme, podusíme na másle, dáme do pekáče, na ni položíme filé ... …více»
|
![]() |
1. 12. 2007 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Filé z mořského ďasa: Troubu rozehřejeme na 220 °C. Papriky rozpůlíme a vyřízneme semeníky. Slupkou nahoru je poklademe na plech vyložený papírem na pečení a dáme do trouby ... …více»
|
![]() |
1. 12. 2007 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Francouzský plněný kapr: Brambory nakrájíme a uvaříme v osolené vodě, zcedíme, dáme do zapékací mísy, posypeme nasekaným uvařeným vejcem, strouhaným sýrem a drceným kmínem. Povrch poklademe porcemi očištěného ... …více»
|