Postup přípravy receptu Savojská roláda:
Zelí očistíme a dáme celé vařit do velkého hrnce s osolenou vodou. Vaříme 3-5 minut. Ze změklého zelí oddělíme 16 listů a vaříme je dalších 5 minut. Vybereme je, osušíme. Zbylé zelí jemně nasekáme, slaninu i cibuli nakrájíme na kostičky. Na pánvi na oleji zelí krátce podusíme, přidáme cibuli a dusíme, dokud se všechna tekutina nevyvaří. Mleté maso smícháme s vejcem, dušeným zelím, pepřem, muškátovým oříškem, se slaninou a solí. Na pracovní vál rozložíme vedle sebe 2 kusy alobalu dlouhé 40 cm a potřeme je olejem. Na každý alobal položíme 8 listů a na ně rozdělíme mleté maso. Pomocí alobalu listy zavineme a přeložíme na plech. Pečeme při 200 stupních asi 45 minut. Cibuli a česnek nakrájíme a na pánvi na 1 lžíci oleje orestujeme, přidáme rajčata, povaříme, osolíme, opepříme, dochutíme vegetou a kečupem. Roládu podáváme s rajčatovou omáčkou.