800 g tresky
| sůl
| 2 vejce
| 2 stroužky česneku
| 2 housky nebo rohlíky
| několik lžic mléka
| 1 lžíce rozpuštěného másla
| olivový olej
| zelená petrželka
| ½ zeleninové kostky bez GS + 300 ml vody
Postup přípravy receptu Sekaná z tresky:
Maso z tresky pomeleme na masovém strojku, osolíme, přidáme vajíčka, prolisovaný česnek a jemně nasekanou zelenou petrželku. Housky nebo rohlíky pokrájíme na kostičky, zalijeme je teplým mlékem a přidáme k rybě. Vmícháme rozpuštěné máslo. Je-li výsledná směs příliš řídká, přidáme trochu strouhanky. Potom ze směsi vytvarujeme dvě šišky, které pečeme v pekáči vymazaném olivovým olejem v troubě vyhřáté na 180 °C asi 45 minut. Během pečení podléváme šišky zeleninovým vývarem připraveným ze zeleninové kostky a vody. Nakonec pekáč odkryjeme a pečeme asi 10 minut při 200 °C. Podáváme s bramborovou kaší.
Fotky receptu Sekaná z tresky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!