Květina Vánoc - Vánoční hvězda | Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Vánočka - nejoblíbenější recepty | Hrajte s námi SUDOKU online ! |
31. 12. 2011 Škola vaření
Klobása je jedním z nejstarších zpracovaných masných výrobků. První zmínky o klobásách se objevily přibližně 3000 let př. n. l. u obyvatel Mezopotámie, byli to Sumerové, kteří si jako první …více»
|
31. 12. 2011 Škola vaření
Znáte papričku habanero? Že ne? Tak ji trochu představím. Je to maličká paprička, většinou oranžové nebo červené barvy, velká asi 2-6 cm. A čím je zvláštní? Patří mezi nejpálivější papriky světa. …více»
|
10. 12. 2011 Škola vaření
Vánoce jsou nejkrásnější svátky v roce. Největší podíl na krásně provoněných Vánocích má nejen vůně jehličí, ale také napečené tradiční druhy cukroví, do kterých patří různé koření, bez kterého …více»
|
4. 12. 2011 Škola vaření
Když se řekne řecká kuchyně, vybavíte si nejspíš čerstvý kopr nebo oregano. Řekové používají bylinky velmi často a všude, kde to jen jde. Správná řecká hospodyňka využívá všech osm základních bylinek, …více»
|
2. 12. 2011 Škola vaření
Koření se v řecké gastronomii nepoužívá tak často jako bylinky, ale i přesto je velmi důležité. Výrazy jako gyros nebo tzatziki jsou dnes již známé snad každému, kdo se jen trochu zajímá o jídlo. …více»
|
29. 11. 2011 Škola vaření
Pokud máte rádi perníčky, vanilkové rohlíčky, vosí hnízda, pracny a další výborné cukrovíčko, ale máte obavy, že po něm přiberete, můžete si letos udělat stejné dobrůtky a přitom nepřibrat ani deko. …více»
|
28. 11. 2011 Škola vaření
Oslovila vás filosofie feng-shui? V našem západním světě není snadné se jí řídit, můžeme však s její pomocí pozměnit alespoň část našeho života. U čeho začít? Co třeba u přípravy jídla... …více»
|
25. 11. 2011 Škola vaření
Na začátku povídání se Vám chci představit - pocházím z Ukrajiny a tady v Čechách bydlím 10 let. Hodně jsem si tady četla a taky i viděla recepty na boršč, ale ujišťuji Vás, že to není ten pravý, …více»
|
14. 11. 2011 Škola vaření
V molekulární kuchyni se připravují pokrmy ze surovin, které jsou běžně dostupné, upravují se však speciálním způsobem a tvarují do jiné podoby. Například lze z hovězího vývaru, který se ztuží …více»
|
27. 10. 2011 Škola vaření
Vaření v páře pochází z Číny, kde je známé už tisíce let, a mnohými vědci začíná být právem považováno za trend budoucnosti. Je to jeden z vůbec nejzdravějších způsobů přípravy pokrmů, protože horká …více»
|
Soutěž o Haribo Adventní kalendáře. |
Soutěž o přípravky Naturevia, díky nimž zaženete podzimní splíny. |
Soutěž o ručně malované vánoční ozdoby sklárny Koulier. |
Soutěž o knižní novinky Stále hratelná a Ženění Jakuba Koháka. |
Vyhrajte Kroniku našich Vánoc pro uchování svátečních okamžiků. |
Vyhrajte balíček čisticích prostředků od značky iPlody. |