![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
27. 10. 2011 Škola vaření
Vaření v páře pochází z Číny, kde je známé už tisíce let, a mnohými vědci začíná být právem považováno za trend budoucnosti. Je to jeden z vůbec nejzdravějších způsobů přípravy pokrmů, protože horká …více»
|
![]() |
3. 10. 2011 Škola vaření
Podzim nám v těchto dnech ukazuje svou vlídnější tvář a vynahrazuje tak studené a sychravé léto. Pojďte si letošní babí léto ovoněné sluncem užít grilováním. Máme pro vás několik tipů, jak si nezkazit …více»
|
![]() |
3. 10. 2011 Škola vaření
Bohužel ne každý má možnost opatřit si rybu živou a pak ji dále zpracovat. Namístě je využít dnešní poměrně bohatou nabídku velkých obchodních center, které nabízejí ryby různě zpracované. Některá …více»
|
![]() |
6. 09. 2011 Škola vaření
Možná vám přijde zvláštní, že píšu teď v létě o švestkách a švestkových receptech, ale jeden můj šéfredaktor se prostě rozhodl, že je toto téma třeba zpracovat s předstihem, nejlépe koncem července. …více»
|
![]() |
5. 09. 2011 Škola vaření
Černý, bílý a zelený pepř patří mezi nejoblíbenější koření českých hospodyněk. Z regálů supermarketů a obchůdků s kořením ale pomrkávají mnohé další druhy, například pepř růžový nebo kayenský. V našem …více»
|
![]() |
26. 08. 2011 Škola vaření
Tortilla je pravá kukuřičná placka, která byla dříve vyráběna jihoamerickými nebo mexickými indiánkami a už po tisíce let se vyrábí stále stejným způsobem. I dnes je tortilla oblíbený chléb …více»
|
![]() |
1. 08. 2011 Škola vaření
Přesně nevíme, kdy bylo tajemství rostliny kávovníku objeveno. Existují ale dva příběhy, které odhalují, jak se na zázračné účinky kávy přišlo. …více»
|
![]() |
20. 07. 2011 Škola vaření
Léto je obdobím, které většina z nás tráví na chatách a chalupách, griluje s přáteli nebo si někde u vody dopřává dobré jídlo a pití. Jak ale zajistit, aby nám potraviny vydržely během horkých letních …více»
|
![]() |
19. 07. 2011 Škola vaření
Ocet sehrává v kuchyni důležitou úlohu, ale nesmíte podcenit jeho správný výběr. Mnohé hospodyně používají pro všechna dochucení jeden jediný typ octa – kvasný lihový. Na trhu však existují pro …více»
|
![]() |
11. 07. 2011 Domácnost
Když se řekne ocet, většina z nás se zatváří kysele až opovržlivě. Bereme ho jako normální, naprosto všední věc, která prostě patří do našich spíží stejně jako olej, sůl, cukr, mouka a další suroviny. …více»
|