Léto - čas jahodLéto - čas jahod Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 09.07. 2025
Dnes má svátek Drahoslava
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Slané tyčky z lístkového těsta

fotka Slané tyčky z lístkového těsta
Vložil:
Porcí:10
Doba přípravy: 45 min
Hodnocení:  +++-______
Počet hodnocení: 10

Použité suroviny receptu Slané tyčky z lístkového těsta:

1.těsto:  | 250g tuhého másla  | 100g hladké mouky  |  2.těsto:  | 3 lžíce tvrdého (kyselejšího) bílého vína  | 3 lžíce vody  | 150g hladké mouky  | 2 žloutky

Postup přípravy receptu Slané tyčky z lístkového těsta:

Obě těsta zpracujeme zvlášť. Klasickým způsobem nejméně 3x překládáme. Hotové těsto vložíme pod překlopený hrnec a na vále přikryté necháme uložet do druhého dne. Druhý den těsto rozválíme na výšku stébla (cca 5 mm). Rádlovacím kolečkem nakrájíme 2 cm široké tyčky, potřeme je rozšlehaným vejcem. Posypeme oblíbeným sypáním (kmín, hrubá sůl, sezam, piniová semena, strouhaný parmezán-kdo co má rád). Nebo strouhaný parmezán zapracujeme do těsta, sypeme solí + kmínem + sezamem. Pečeme na plechu, vyloženém pečícím papírem a vložíme do dobře vyhřáté trouby. Konečná barva nesmí být moc tmavá. Po upečení a vychladnutí tyčky vložíme do dózy naležato.


Fotky receptu Slané tyčky z lístkového těsta:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Slané tyčky z lístkového těsta
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !